niedziela, 22 września 2013

WOŁOWINA PO BURGUNDZKU

Moja kochana druga połowa postanowiła zrobić wołowinę po burgundzku według tego przepisu
Chodziło to za nami od bardzo dawna ale nigdy nie było czasu. Mięso należy dzień wcześniej moczyć w marynacie z wina wytrawnego i warzyw.
Teraz już wiem, że warto było czekać!
My zjedliśmy z kaszą gryczaną i sałatką z pomidorów z jogurtem naturalnym.




Składniki
500 g pręgi wołowej
Kostka Rosół wołowy Kucharek
Przyprawa do gulaszu Prymat
2 łyżki mąki
1 marchewka
20 g pieczarek
Olej do smażenia
Cukier
Sól morska Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

MARYNATA:
1l czerwonego wytrawnego wina
2 szalotki
1 czosnek
1 marchewka
1 seler naciowy
1 por
Tymianek Prymat
Liść laurowy Prymat
Ziele angielskie Prymat



Marynata

 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz