Chodziło to za nami od bardzo dawna ale nigdy nie było czasu. Mięso należy dzień wcześniej moczyć w marynacie z wina wytrawnego i warzyw.
Teraz już wiem, że warto było czekać!
My zjedliśmy z kaszą gryczaną i sałatką z pomidorów z jogurtem naturalnym.
Składniki
500 g pręgi wołowejKostka Rosół wołowy Kucharek
Przyprawa do gulaszu Prymat
2 łyżki mąki
1 marchewka
20 g pieczarek
Olej do smażenia
Cukier
Sól morska Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1l czerwonego wytrawnego wina
2 szalotki
1 czosnek
1 marchewka
1 seler naciowy
1 por
Tymianek Prymat
Liść laurowy Prymat
Ziele angielskie Prymat
Marynata |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz