Składniki
Trzy spore garście kurek
150g boczku
kwaśna śmietana 18% - 200ml
kremówka 30% - 200ml
średnia cebula
ząbek czosnku
parmezan (do posypanie dania)
paczka makaronu
oregano
sól
pieprz
Na patelni rozpuścić masło a następnie dodać cebulę pokrojoną w kostkę, boczek (również pokrojony w jak najmniejsze kawałki) i kurki. Smażyć wszystko kilka minut.
Wrzucić rozgnieciony ząbek czosnku i smażyć kolejne dwie minuty.
Doprawić solą, pieprzem i oregano według własnego uznania.
Następnie wlać kwaśną śmietanę i kremówkę.
W między czasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu.
Przed podaniem obsypać startym parmezanem.
Danie starcza na dwie spore porcje.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz