piątek, 4 października 2013

LECZO NA JESIENNE ROZGRZANIE

Leczo...chyba nikogo nie trzeba namawiać na pikantne z chrupiącymi warzywami danie.
Jesienna kompozycja na rozgrzewkę.



Składniki

3 duże papryki (mogą być różne)
5 pomidorów
duża cukinia
3 duże cebule
1 kiełbasa (jaką lubimy)
2 łyżki smalcu
1/2l wywaru mięsnego lub warzywnego (może być z kostki ale to już nie to samo)
papryka czerwona słodka (w proszku)
papryka czerwona ostra (w proszku)
suszona bazylia
suszone oregano
sól
pieprz
vegeta (opcjonalnie)




W garnku na smalcu smażymy cebulę pokrojoną w plasterki. Gdy już ją zeszklimy wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa i zalewamy wywarem. Dusimy pod przykryciem około 20 minut.
Następnie wrzucamy kiełbasę i jeszcze chwilę gotujemy.
Doprawiamy do smaku (nie bać się przypraw!)

Można podawać ze świeżym pieczywem.



SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz