Przepis pochodzi ze strony stylowi.pl
Na zdjęciach połowy już nie ma, tak szybko został zjedzony. Polecam kroić i jeść gdy jeszcze ciepły!!
Jak dla mnie chlebek za mało słony tak więc następnym razem dodam jej więcej.
Składniki na ciasto:
3 szklanki mąki pszennej
1 opakowanie suchych drożdży (7g) lun świeżych (25dkg)
4 łyżki roztopionego masła
250 ml letniego mleka
2 jajka
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki cukru
Składniki na farsz:
ok.100g stopionego masła
1/2 opakowania ziół prowansalskich (suszone)
ok. 1 łyżki zielonej pietruszki (świeża posiekana)
6 ząbków czosnku (przeciśnięte)
2 łyżki prażonej cebulki
1/2 szklanki tartego parmezanu i odrobina tartej mozzarelli
ok. 2 łyżki posiekanego szczypiorku
Wygląda pysznie! Lubię jeszcze jak jest ciepły chlebek odkroić sobie piętkę i samym masłem posmarować. mniam. Taki serowo - ziołowy jeszcze u mnie nie gościł, ale smaka na niego mi zrobiłaś :)
OdpowiedzUsuńTego na szczęście nie trzeba niczym smarować;)
Usuń